Sinds 1971

de meest succesvolle gratis manifestatie van heel Twente

de geschiedenis

De voorloper van de Boeskool is Lös werd voor het eerst gehouden in 1969, maar toen nog als een Pop- en Beatfeest. Er stond voor het stadhuis van Oldenzaal een hele grote tent. Daar waar 's middags de Fabeltjeskrant en een plaatselijke diskjockey met een radio-uitzending hun kunstje deden, stond 's avonds o.a. de Swinging Soul Machine op de planken.

Eerste Boeskool is Lös

De eerste Boeskool had eigenlijk in 1970 plaats moeten vinden, maar omdat men het financiële risico te groot vond heeft men een nog een jaartje gewacht. In 1971 werd er een klap op gegeven en vanaf dat moment ging de Boeskool als braderie 'Lös'. Vanaf het eerste moment was het al duidelijk, dat dit een schot in de roos was.

Van één naar zes podia

Omdat de bezoekersaantallen steeds groter werden en de Boeskool landelijke bekendheid kreeg, moest je groeien, wilde je mee blijven tellen. Diverse besturen hebben er voor gezorgd, dat er nu zes podia staan, van klassiek, pop, dance, tot heavy metal. Tussendoor een scala aan straatartiesten en heel veel sub-evenementen, met o.a. sport, culinair, hobby, kunst en kindervermaak. Het feest is na vijftig jaar nog steeds gratis toegankelijk (m.u.v. Summer in the City).

sponsoren

Sponsoren

vrienden