GEmakkelijk betalen

Bij de meeste horecazaken kun je betalen met de Oldenzaalse Stapstad munten.

Dit kan overdag en is 's avonds in verband met de drukte, in principe verplicht. Ook de diverse sub-evenementen zoals het Megapark, De Bombazijn en de Beachparty werken met de Stapstad munten.

Kassa's

Er staan 6 munten hokjes met dubbele kassa's verspreid door de binnenstad. Mocht je ze echt niet kunnen vinden, kijk dan op onze plattegrond en kies MUNTVERKOOP. De meeste kassa's gaan om 16.00 uur open en je kunt zowel contant als met PIN betalen.

Munten halen vóór 16.00u

Dat kan! En wel bij het centraal gelegen Tourist Info Oldenzaal.

Deze locatie staat ook wel bekend als de Stadsnoabers Oldenzaal, en vind je aan de Grootestraat 35.

Achtergrond en de ontwikkelingen van de Stapstadmunt

Als organisatie van Hét Zomerfeest van Oldenzaal, De Boeskool is Lös, vinden we twee kernwaarden heel erg belangrijk: Het zomerfeest moet een volwaardig programma bieden voor jong en oud met voor elk wat wils, daarnaast is het een open braderie, de toegang is voor iedereen gratis!

kernwaarden

Ieder jaar opnieuw is het een enorme uitdaging om dit opnieuw te realiseren. De kosten van het evenement zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Dit heeft enerzijds te maken met de uitbreidingen van het evenement en anderzijds ook met een aanzienlijke toename van alle veiligheidsaspecten rondom de Boeskool.

Een Boeskool met veel publiek, waarin alle onderdelen van het evenement succesvol zijn en goed bezocht worden, daar doen we het voor. Uiteindelijk zijn we als organisatie van de Boeskool is Lös, pas echt tevreden als het evenement ook in goede banen is geleid en zonder noemenswaardige incidenten is verlopen!

erg kritisch op de kosten

Om het gratis evenement financieel rond te krijgen zijn we enerzijds erg kritisch op de kosten die we maken. De Boeskool draait volledig op de inzet van alleen maar enthousiaste vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor dit mooie feest.

De benodigde inkomsten verkrijgen we met name uit bijdragen van de deelnemende ondernemers en kramerie, advertentieopbrengsten, een hele trouwe vriendenclub die de Boeskool graag ondersteunt, uit sponsoropbrengsten en tot slot uit een exploitatiesubsidie van de Gemeente Oldenzaal, die een beperkt tekort nog dekt.

We kunnen de Boeskool zonder extra inkomsten helaas niet meer financieel rond krijgen zonder concessies te doen aan het totaalconcept, de kwaliteit en het borgen van de veiligheid. Om deze reden hebben we in overleg met de Stichting OCS Stapstad die de munten beheert en de deelnemende horecaondernemingen, besloten de muntprijs dit jaar te verhogen met een dubbeltje extra. De muntprijs bedraagt in 2017 € 2,40 hiervan gaat € 0,10 naar de Stichting ’n Boeskool is Lös. Met deze bijdrage kunnen we dit prachtige evenement verder entreevrij blijven organiseren.

Het resterende bedrag gaat naar de onderneming waar de munt wordt ingeleverd. Wat dit jaar eveneens nieuw is, dat is de mogelijkheid om bij de muntenhokjes te pinnen, dit vereenvoudigt de financiële afhandeling, verhoogt de doorstroom bij de muntenhokjes en komt de veiligheid ten goede.

voor ondernemers

Ondernemers, ongeacht of dit nu horecaondernemers, winkeliers, kramerie of taxibedrijven zijn melden we langs deze weg, voor zover dat nog niet is gebeurd, dat de opbrengst die zij voor de munten die ze weer inleveren bij de Stichting OCS Stapstad een bedrag van € 2,30 vergoed krijgen.

sponsoren 2019

Sponsoren

vrienden