Muziek

dinsdag

21 augustus

19.15
-
23.00
Muziek

woensdag

22 augustus

-
Muziek

donderdag

23 augustus

-
Muziek

vrijdag

24 augustus

-
Muziek

zaterdag

25 augustus

-
Muziek

zondag

26 augustus

-
@
Hoofdpodium

Laura van der Stoep

Hoewel 100% klassiek geschoold, en actief in overwegend klassieke ensembles heeft Laura altijd een grote voorliefde gehad voor film- en popmuziek en theater.

Laura van der Stoep

Hoewel 100% klassiek geschoold, en actief in overwegend klassieke ensembles heeft Laura altijd een grote voorliefde gehad voor film- en popmuziek en theater.

Videos

Laura van der Stoep (1978) studeerde viool bij Emmy Verhey en Chris Duindam, en altviool bij Prunella Pacey aan het conservatorium van Utrecht.

In 2001 behaalde zij daar haar eerste fase viool, gevolgd door haar eerste fase altviool, met onderscheiding, in 2002.In de tijd tussen haar viool- en altviool examens studeerde zij altviool aan "The International School of Music" in San Diego, California, USA, bij Michael Tseitlin.In 2002 vervolgde zij haar altviool studie bij Nobuko Imai aan het conservatorium van Amsterdam, alwaar zij in 2004 haar tweede fase behaalde.

Na verschillende internationale festivals, concoursen en masterclasses begon Laura haar orkest carrière in Het Koninklijk Concertgebouworkest als academist, in de vorm van een stageplaats voor de duur van 1 seizoen, en behaalde daarvoor het bijbehorende certificaat.

In augustus 2006 trad Laura als solo altist in dienst bij Het Gelders Orkest.

Tussen 2008 en 2010 genoot zij een baan in de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Jaap van Zweden.

Sinds mei 2010 is Laura in dienst bij het Nederlands Philharmonisch orkest te Amsterdam, als plaatsvervangend aanvoerder altviolen.Daarnaast is ze regelmatig als gast aanvoerder werkzaam bij o.a. Het balletorkest, Philharmonie zuidnederland en Sinfonia Rotterdam.

Als solist was Laura o.a te horen in meerdere vertolkingen van de Romanze van Bruch, zijn dubbelconcert voor klarinet en altviool, Mozarts Sinfonia concertante, Trauermusik van Hindemith, Hoffmeisters altvioolconcert, het vioolconcert van Beethoven en verschillende vioolconcerten van Vivaldi.

Hoewel 100% klassiek geschoold, en actief in overwegend klassieke ensembles heeft Laura altijd een grote voorliefde gehad voor film- en popmuziek en theater, en heeft met veel enthousiasme meegewerkt aan CD’s/voorstellingen van o.a. Douwe Bob, Danny Vera, Waylon, Blackbird, Roxeanne Hazes, Alex Roeka, de Kift en Freek de Jonge.

mede mogelijk gemaakt door