Muziek

dinsdag

22 augustus

-
Muziek

woensdag

23 augustus

-
Muziek

donderdag

24 augustus

-
Muziek

vrijdag

25 augustus

-
Muziek

zaterdag

26 augustus

20.00
-
1.00
Muziek

zondag

27 augustus

-
@
Hoofdpodium

Hans Sombekke

Beter bekend als DJ Zombie. Dit fenomeen zal dit jaar 2 avonden in de pauze' s en na afloop van de bands sfeerbepalende muziek draaien op het hoofd-podium.

Hans Sombekke

Beter bekend als DJ Zombie. Dit fenomeen zal dit jaar 2 avonden in de pauze' s en na afloop van de bands sfeerbepalende muziek draaien op het hoofd-podium.

Videos

INTERVIEW

Een bekend gezicht tijdens de Boeskool is Lös is Hans Sombekke, beter bekend als DJ Zombie, begonnen als jong ventje in de Oldenzaalse discowereld, toen Oldenzaal nog HET uitgaanscentrum van de regio was. Inmiddels al meer dan 25 jaar eigenaar van ZombieSound licht & geluid. "Hoewel ik de meeste uren spendeer aan het geluidbedrijf, ben ik nog steeds actief als disc-jockey, ook inmiddels al meer dan 35 jaar" aldus de man die door het boeskool comité' is benaderd om dit jaar 2 avonden in de pauze' s en na afloop bands sfeerbepalende muziek te draaien.

Dat hem dat goed afgaat is inmiddels wel bekend in oldenzaal en omstreken." Ik draai nog wekelijks op feestjes en partijen, maar ook tijdens het carnaval ben ik te vinden achter de draaitafels van menig horecabedrijf." Ook zelf muziek maken zit Sombekke in het bloed.

Zo was hij drummer en zanger bij Zaand, Zeep&Zoda, Captain Scwallywag,Tante bep & de mejongens en het Stroat Ensemble. Als Roadie reisde hij de halve wereld af met bands als Pink floyd,Golden Earring, Gary Moore en vele top 40 bands.Dichter bij huis hij de vaste geluid /licht leverancier en geluidtechnicus van Shiver, E-norm, The Heat is on, Johnny Teardrop, Grenslandkapel en vele anderen.

Maar ook theatergezelschappen als Lipstick en Hydra,Roest en diverse Gala avonden in de regio. Sombekke inmiddels de 50 gepasseerd, zoek het werk nu dichter in de buurt, met zijn bedrijf Zombie Sound is en was hij betrokken bij tal van evenementen zoals : Militry in Boekelo, Boeskool is Lös, Poas Bloas, Diverse Zomerfeesten, Beachscoccer, Kingpop, Zwarte cross en als producent licht / geluid bij de Hemelgames op het hulsbeek. Door de week heb ik nog jaren gewerkt als geluidtechnicus bij RTV Oost ,voor progamma's op radio en TV .ben blij dan ik van mij hobby mijn werk heb kunnen maken, aldus Sombekke, die als DJ ook zijn medewerking verleend aan Turn back the Boeskool Beat," zelf in mijn vrije uren steek ik veel tijd in de organisatie van: Stroadlefestival en Cobblestone twee projecten waar ik ook tevens sponsor van ben.

Aan het eind van het interview is Zombie druk met de voorbereiding van de Zwarte Cross waar hij als man verantwoordelijk is voor de techniek van hydra theater 3 dg 6 shows per dag, en is door de Organisatie gevraagd om op vrijdag en zaterdagavond te Draaien als DJ Tot in de kleine uurtjes, dus aait verdan, dom verdan.

Hans Sombekke / DJ Zombie!!

mede mogelijk gemaakt door